Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Waarom nemen zo veel sporten pre-workout?

Als je wel eens in de sportschool bent geweest heb je vast wel eens het woord pre-workout voorbij horen komen. Je ziet de een met een shakebeker lopen terwijl de andere gewoon een schepje in de mond stopt. Misschien heb je je dan wel eens afgevraagd wat pre-workout nu eigenlijk is en waarom zo veel sporters dit gebruiken? De voordelen van pre-workout zijn dan ook variërend en het verschilt per persoon welke wel of niet aanslaat.

 

Gebruik van pre-workout

De producten in pre-workout helpen jou om zo goed mogelijk te trainen. Pre workout wordt altijd voor de training ingenomen. Het zorgt er voor dat jij beter presteert en het zorgt voor een verhoging van je energie level. Handig dus als jij net even een tikje verder wilt gaan dan normaal. Een maatschepje geeft aan hoeveel je moet nemen. Je kan het mixen met water of melk om er een shake van te maken, maar je kan ook een scoopje droog nemen. Er zijn veel verschillende soorten pre-workout te krijgen. Het is een kwestie van proberen om te zien welke het beste bij jou past.

 

Werkzame stoffen

De meest bekende en ook de meest belangrijke stof in pre-workout is cafeïne. Cafeïne kan je ook terug vinden in koffie en energie drankjes. Daarnaast zit er creatine in pre-workout. Creatine is een lichaamseigen stof die voor energie in de spieren zorgt. BCAA is een combinatie van verschillende essentiële aminozuren. Ze zijn essentieel omdat je lichaam deze zuren niet zelf aan maakt. Deze aminozuren zorgen er voor dat jou spieren minder schade oplopen en sneller herstellen. Als laatste zit er ook vaak taurine in pre-workout. Taurine zorgt voor een betere doorbloeding.

 

https://kossonutrition.nl/product/creatine-poeder/