Assist Act
Image default
Toerisme

Rondvaart Amsterdam

Een Rondvaart Amsterdam is op het moment de meest populaire toeristische attractie van de hoofdstad. Maar hoe is zo’n rondvaart eigenlijk ontstaan en waarom vinden gasten uit binnen- en buitenland het zo leuk om door de grachten te varen?

Koninklijke start

Al in 1621 was de eerste tocht die we een rondvaart mogen noemen. Koningin Elizabeth Stuart van Bohemen kwam, samen met haar echtgenoot Koning Frederik V van de Palts, noodgedwongen naar Nederland na het verlies van een veldslag. Met een deel van hun hofhouding werden ze door de Amsterdamse grachten gevaren onder het gejuich van de Amsterdammers. Het stel ging in Den Haag wonen en in 1645 legde Elizabeth de eerste steen voor Paleis Huis ten Bosch. In dit paleis wonen tegenwoordig Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met hun kinderen.

 

The Beatles

Vele beroemde gasten hebben de hoofdstad mogen zien vanaf een Rondvaartboot Amsterdam. Het is niet alleen een leuke, maar ook een relatief veilige manier om de stad te verkennen. Op 6 juni 1964 waren The Beatles in Nederland voor een concert, maar maakten eerst een rondvaart door Amsterdam. Drummer Ringo Starr lag in het ziekenhuis met ontstoken amandelen en werd vervangen door Jimmie Nicol. Dit maakte de ca. 50.000 enthousiaste fans die langs de route stonden weinig uit. Links en rechts sprongen ze het water in om dichter bij hun idolen te kunnen komen. De politie had het die dag druk met fans uit het water vissen.

 

Voetbal 

In 1988 werd Nederland Europees kampioen voetbal. Door een doelpunt van Ruud Gullit en een schitterende goal van Marco van Basten gaf Oranje de Sovjet-Unie in München het nakijken. Om de spelers te huldigen, werd ze een rondvaart Amsterdam aangeboden. Deze spontane actie leidde tot grote chaos rond de Amsterdamse grachten. De uitzinnige fans stonden te springen op de daken van woonboten, die hierdoor gevaarlijk ver onder water kwamen te liggen.

Amsterdam vanaf het water 

De beste manier om Amsterdam te beleven, is vanaf het water. Je ziet de historische gebouwen op een andere manier dan wanneer je door de straten loopt. Daarbij is het natuurlijk heerlijk om een boottocht te maken en even te ontspannen. Bij voorkeur met een drankje in de hand. Jaarlijks maken zo’n 3 miljoen toeristen een rondvaart, maar voor Nederlanders is een tocht op een rondvaartboot Amsterdam minstens zo leuk.

 

Floating Amsterdam 

Floating Amsterdam verzorgt rondvaarten in een stille, open sloep met lounge seats. De kapitein vertelt je alles wat je wilt weten over de hoofdstad en jij hoeft alleen maar achterover te leunen en te genieten met een drankje en een snack. Deze luxe beleving is voor iedereen toegankelijk en je wordt aan alle kanten in de watten gelegd. Wil je liever een privé tour? Dat kan! Vraag snel naar de mogelijkheden.

https://www.floating-amsterdam.nl/