Assist Act
Image default
Verbouwen

Het nut van een bouwkundige keuring Rotterdam

Wanneer je eindelijk jouw droomhuis gevonden hebt kan het verstandig zijn om voor de daadwerkelijke koop een nieuwe bouwkundige keuring Rotterdam uit te laten voeren. Een huis is namelijk vaak de duurste aankoop in een mensenleven en het is belangrijk om een aankoop hiervan goed te overwegen. De bouwkundige staat van een huis kan er op het oog goed uit zien, schijn kan hierin bedriegen! Een bouwkundige keuring controleert de gehele bouwkundige staat van een woning waardoor de kans op verassingen achteraf verkleind wordt.

Wat is een bouwkundige keuring Rotterdam?

Een huis kan over verschillende gebreken beschikken die op het eerste oog nauwelijks zichtbaar zijn of zelfs in zijn geheel verborgen zijn. Gebreken kunnen achteraf voor hoge financiële kosten zorgen. Om te achterhalen wat er geïnvesteerd dient te worden in het huis kan er een bouwkundig specialist ingeschakeld worden. Deze specialist zal de woning grondig bekijken en een rapport opstellen van de huidige staat van de woning. Belangrijke zaken hierbij zijn welke kosten er direct aan achterstallig onderhoud gedaan moeten worden, welke kosten je op de langere termijn kunt verwachten., ook worden asbest en loden waterleidingen of andere mogelijke gevaarlijke situaties vastgesteld.

De kosten van een bouwkundige keuring Rotterdam

De kosten van een bouwkundige keuring hangen sterk af van het soort huis, de omgeving en grootte. Gemiddeld genomen zullen de kosten tussen €250 en €500 liggen. Dit is voor de meeste mensen een behoorlijke som geld, vooral wanneer blijkt dat het huis eigenlijk nauwelijks gebreken heeft. Bedenk echter wel dat je dan voor de toekomst weet waar je extra aandacht op moet vestigen. Mochten er toch veel gebreken zijn, kan een bouwkundige keuring je laten inzien dat dit misschien toch niet je droomhuis is. Het is dan een relatief kleine investering. Stel je voor dat je het huis gekocht had en maanden later met een enorme financiële kostenpost zit.