Assist Act
Image default
Verbouwen

De verschillende soorten stucwerken

Stucwerk bestaat niet alleen maar uit hele gladde muren, als je een Stukadoor Alphen aan de rijn nodig hebt dan kun je natuurlijk kiezen uit heel veel verschillende soorten stucwerk. Naast gladde stucwerken bestaan er ook decoratieve stucwerken voor een wat creatieve uitstraling in je woonkamer. Dit zorgt weer voor een hele andere uitstraling dan met glad stucwerk. Ook kan dit mooi staan in combinatie met een strakke en gladde muur door de ene muur met de ene variant te stucen en de andere met de andere variant te laten doen. Dit creëert een unieke uitstraling die je niet zoveel ziet.

Wat voor soort stucwerk past bij jou?

De verschillende soorten stucwerken zorgen allemaal voor een andere uitstraling in je huis. Wil je voor een hele luxe woonkamer uitstraling gaan dan kun je bijvoorbeeld kijken naar stucmarmer, dit geeft een hele luxe uitstraling doordat het op marmer lijkt wat natuurlijk als heel luux wordt gezien. Ga je meer voor een casual uitstraling dan is glad of spachtelputz misschien iets meer voor jou. Deze varianten zijn goedkoper dan stucmarmer maar zien er alsnog heel mooi en strak uit. Deze variant is bijvoorbeeld perfect voor de moderne woonkamer waarbij alles er heel strak uitziet met mooie combinatie van strakke kleuren.

De buitenkant van je huis stucen

Ook kun je ervoor kiezen om de buitenkant van je huis te laten stucen. Dit is een mooie manier om de buitenkant beter te laten overlopen naar de binnenkant. Zo ziet je huis er ook van de buitenkant een stuk mooier uit en dat is ook zeker goed voor de verkoop van je huis. Huizen kunnen er natuurlijk heel mooi uitzien van de binnenkant maar als de buitenkant lelijk is geworden door de jaren heen dan zul je alsnog een lager bedrag krijgen voor je huis. Ook kan het helpen om je huis weer waterdicht te maken als je last hebt van lekkages. Als je toch bezig bent met het stucen dan kan je ook de buitenkant mee pakken.