Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Effectiever werken aan de hand van een rolbaan

Heb je een bedrijf waar je intern goederen van A naar B vervoert? Dan hebben wij misschien wel de ideale tip voor jou! Want efficiënter en sneller werken willen we namelijk allemaal, en dat kan dan ook aan de hand van een rolbaan. Dit is als het ware een baan zie gemakkelijk jouw goederen vervoert. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door!

 

Het onderscheid onder de rollenbanen

Er zijn twee verschillende rollenbanen een rollenbaan die aangedreven is en een rollenbaan die niet aangedreven is. Bij niet aangedreven rollenbanen worden de goederen door de werknemers op eigen kracht voortgeduwd. Of de goederen glijden van hoger naar lager door de zwaartekracht. Elektrisch aangedreven rolbanen brengen goederen van laag naar hoog of gaan over grotere afstanden. De opbouw van een werkhuis zit soms ingewikkeld in elkaar. Rollenbanen moeten over elkaar heen en naar verschillende richtingen gestuurd worden. Daarom kun je kiezen tussen een rechte rollenbaan en een rollenbaan in een bocht.

Een harmonica rollenbaan

Als de productiehal de aankomende jaren niet veranderd is een vaste rollenbaan perfect. Als je flexibel moet kunnen werken aan een rolbaan, dan is een harmonica rolbaan onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan het uitladen van een vrachtwagen. Een harmonica rollenbaan staat op wielen. Je plaatst de rollenbaan tussen de vrachtwagen en de verste uithoek van je stapelplaats. Naarmate je je goederen in je stapelplaats opbergt, schuif je je harmonica rollenbaan bij elkaar. Idem dito voor het inladen van een truck.

Talloze types van rolbanen

Welk type rollenbaan je moet kiezen ligt voornamelijk aan verschillende factoren. Zo zullen de rollen van de rollenbaan variëren van de producten die moeten verplaatst worden: grote en kleine rollen, rollen die dicht bij elkaar of ver uit elkaar staan. En er zijn ook heel wat alternatieven voor rolbanen. Denk maar aan rubber transportbanen, kunststof transportbanen en kettingbanen. Vooraleer je de aankoop van een rolbaan doet, overleg goed met de verkoper. Zij geven jou professioneel advies en je krijgt misschien tips en ideeën waar je tevoren nog niet had aan gedacht. Hoe beter jouw rollenbaan afgestemd is op wat je ermee wilt aanvangen, hoe efficiënter er zal gewerkt worden! 

 

https://www.assist-act.nl/