Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Dingen om aan te denken bij het plaatsen van verkeersborden

Als u verkeersborden wilt plaatsen aan de openbare weg of op uw eigen terrein maar wat wel zichtbaar is vanaf de openbare weg, dan zijn er een paar regels waar u zich aan moet houden. In deze blog leest u 5 tips voor het plaatsen van verkeersborden!

 

Tip 1: UVS BABW

Wanneer u van plan bent officiële verkeersborden te plaatsen, dan moet u zich houden aan de ‘Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens’. Dit is een handleiding waar de voorschriften in staan die betrekking hebben op het plaatsen en toepassen van verkeersborden en verkeerstekens op het wegdek.

 

Tip 2: Altijd zichtbaar

Verkeersborden moeten altijd goed zichtbaar zijn, zowel overdag als in het donker in de nacht. Hierbij mag deze het zicht van het verkeer of andere verkeerstekens niet belemmeren.

 

Tip 3: Haaks op de weg

Bij het plaatsen van verkeersborden, moeten deze altijd haaks op de wegas worden geplaatst. Dit zorgt voor de beste zichtbaarheid op ieder tijdstip van de dag. Door het haaks plaatsen van het bord, kan de weggebruiker maximaal profiteren van de reflecterende eigenschappen van het bord.

 

Tip 4: De juiste afstand van de weg

De afstand tussen de rand van het verkeersbord en de kant van de weg moet altijd minimaal 60 cm zijn. Deze afstand mag niet meer dan 3 meter en 60 centimeter zijn. Dit geldt voor binnen de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom is de afstand tussen de rand van het bord en de rijbaan minimaal 1 meter en 80 centimeter.

 

Tip 5: Minimale hoogte

Ook zit er een minimale hoogte verbonden aan de plaatsing van het verkeersbord. Binnen de bebouwde kom moet de hoogte tussen de onderkant van het bord en het wegdek minimaal 2 meter 20 centimeter zijn. Buiten de bebouwde kom is dit 1 meter 20 centimeter.

 

RVV bord nodig?

Heeft u tijdens het verrichten van bepaalde werkzaamheden baat bij het plaatsen van een verkeersbord? Dan kunt u bij Visser & Visser terecht, want RVV borden kopen doet u in onze webshop!

https://www.visserenvisser.nl/