Assist Act
Image default
Rechten

Hulp nodig bij het splitsen van je appartementsrechten?

Als je de eigenaar bent van een heel gebouw wat je wilt gaan splitsen in appartementen, hou er dan rekening mee dat je de rechten van het gebouw ook moet splitsen, namelijk in appartementsrechten. Als je eigenaar bent van een appartement, heb je namelijk automatisch een appartementsrecht in je bezit. Met dit recht heb je het exclusieve gebruiksrecht op het deel van het gebouw waar jij eigenaar van bent. Dit deel is het appartement wat je koopt. Controleer dus bij het kopen van een appartement goed de splitsingsakte, zodat je zeker weet dat jij de rechten hebt van jouw appartement. Deze akte teken je bij een professionele notaris van bijvoorbeeld Kooijman Autar uit Rotterdam. Ook als je een huis gekocht hebt en daarvoor een leveringsakte en een hypotheekakte moet tekenen, kun je bij dit notariskantoor terecht.

Een notaris voor ondernemers

Naast appartementsrechten, kan ook een ondernemer bij dit notariskantoor in Rotterdam terecht voor diverse zaken. Zij helpen je bij het uitgeven en certificeren van je aandelen, maar ook bij fusies en volmachten zit je hier goed. Als besloten wordt de aandelen in het kapitaal van een besloten vennootschap of een naamloos vennootschap te certificeren, worden de zeggenschapsrechten, ook wel het stemrecht genoemd, en het economisch belang van elkaar gescheiden. Dit is vooral handig bij een bedrijfsovername in familieverband of bij werknemersparticipaties. Daarnaast regelen deze notarissen alle aandeelhoudersovereenkomsten.

Schakel hulp in

Naast het certificeren van aandelen en het splitsen van appartementsrechten, vraag je ook de hulp van deze notarissen bij andere zaken zoals het opstellen of aanpassen van een testament of een samenlevingscontract. Daarnaast regel je hier voogdijregelingen en bespreek je hier de afwikkeling van nalatenschappen. Neem contact op met een van de notarissen van dit kantoor met behulp van de contactgegevens op hun website. Bekijk online hun diensten of vraag telefonisch of tijdens een afspraak hoe de notarissen van dit kantoor je het beste kunnen helpen. Zij helpen je graag bij het certificeren van aandelen en staan naast je tijdens nog veel meer diensten.