Assist Act
Image default
Gezondheid

De verschillen tussen de waterontharders en anti- kalk magneten.

De verschillen tussen de waterontharders en anti- kalk magneten.

Je wordt er inmiddels mee doodgegooid, anti- kalk systemen… Met prijzen variërend van een paar euro tot honderden euro’s. Maar hoe werkt een anti- kalk magneet nu precies en wat zijn de verschillen tussen al deze anti- kalkmagneten?

Om te beginnen; de sterkte van een magneet wordt aangegeven in Gauss, hoe hoger deze waarde, hoe groter het bereik van de magneet.

Een magneet van bijvoorbeeld 2000 Gauss is dus minder magnetisch dan een magneet met een waarde van 4000 Gauss. En omdat de anti- kalk magneten om een buis van 15 mm tot 42 gemonteerd kan worden zal het effect van een magneet van 4000 Gauss niet veel anders zijn dan die van 2000 Gauss. Dit komt omdat de sterkte het meest belangrijk is direct naast de magneet waar de waterleidingbuis zit.

 

 

 

Een magneet zal langer mee dan een mensenleven, alhoewel dit ook afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid.
De sterkte zal ieder jaar iets afnemen maar dat is echt te verwaarlozen.

Er zijn anti-kalk magneten die een frequentie genereren en er zo voor zorgen dat het kalk minder de neiging krijgt zich af te zetten. De pulsen zijn zo gemaakt dat het kalk zich zal hechten aan de metaaldelen in het water en zo meegaan door het afvoerputje. Dus minder kalkafzetting in de leidingen, kraan, douchewand en gootsteen.

Door het gebruik van een waterontharder zie je vrijwel direct geen kalk meer op uw kranen en douchewand. Ook zal het verwarmingselement in je boiler, vaatwasser en wasmachine veel langer meegaan en het energie verbruik zal zo niet toenemen door teveel kalk op de elementen.

Een ander voordeel van minder kalk in je sanitaire water is dat het beter is voor je huid en je haar, mensen met huidproblemen zullen zeker gebaat zijn met minder kalk in het water.

 

Op de website van elektrischeboiler.eu verschillende waterontharders te verkrijgen waaronder;

• DAT Gorodal waterontharder

Deze waterontharder geproduceerd in Duitsland door een ingenieursburo en wordt al jaren veelvuldig verkocht in Duitsland en de Benelux.

Het pakket van deze waterontharder bestaat uit 2 setjes magneten (dit zijn 4 onderdelen) die je naast elkaar op de leidingen dient te monteren. 
Hier is gebruik gemaakt van zogenoemde ferriet magneten. Deze waterontharder is geschikt voor buizen van 15 mm tot 42 mm. Ze zijn zwart of blauw van kleur en 5 x 7 x 2 cm groot. 

 

• DAT Elektrische waterontharder

Deze waterontharder heeft geen magneet maar wekt een magnetische puls op door elektriciteit. 

Er wordt gezegd dat het resultaat beter is dan een anti- kalk magneet met een ferriet magneet.
De afmetingen zijn 7 x 5 x 4 cm. Een adapter wordt meegeleverd. Deze dient aangesloten te worden op 230Vac / 50Hz. 

 

• DAT ECO Black waterontharder

De DAT ECO black is een kleinere magneet dan de eerder genoemde DAT Gorodal waterontharder.
Dit kan omdat hij een Neodymium magneet heeft. Het voordeel is dat dit type magneet alleen naar voren straalt, dus alleen direct op de leiding in tegenstelling tot de ferriet magneet die rondom straalt.

Een Neodymium magneet straalt zijn magnetisme effectiever uit dan een ferriet magneet. De DAT ECO Black is geschikt voor buizen van 15mm en met zijn afmetingen 4.2 x 3 x 1.1 cm is deze magneet zeer klein uitgevoerd.

 

• DAT ECO TITAN waterontharder

De DAT ECO TITAN Waterontharder is een grotere uitvoering van de DAT ECO Black en in de behuizing is metaal verwerkt.

Het magnetisme straalt op een andere manier door de waterleidingbuis door het metaal wat hierin verwerkt is. Er wordt gezegd dat het nog effect krachtiger is dan die van de andere magneten. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een Neodymium magneet, deze heeft een groter oppervlak dan de Dat ECO Black. De afmeting van de behuizing is zeer klein, namelijk 6 x 4.4 x 1.5 cm

De Neodymium magneten zijn gemaakt van N42 of N52 kwaliteit en hebben een trekkracht van wel 1,6Kg (N42) en 3Kg (N52).

Voor verdere modellen en aanvullende informatie ga je naar de website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/categorie/accessoires/anti-kalk/