Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Waarom doet een hond aan ‘sleetje rijden’?

Het kan zo nu en dan voorkomen dat uw hond over de grond schuift met zijn of haar kont. Voor veel mensen zorgt dit voor hilariteit, maar voor de hond is dit minder leuk. Een hond doet dit namelijk wanneer hij of zij last heeft. Wanneer uw hond sleetje rijdt hoeft dit niet direct tot paniek te leiden. Zo doet een hond dit bijvoorbeeld nadat hij of zij net de behoefte heeft gedaan en er bijvoorbeeld nog iets blijft hangen, zoals een takje. De hond zit dan op zijn kont en schuift door middel van zijn voorpoten naar voren. Door dierenartsen wordt dit ook wel eens ‘sleetje rijden’ genoemd. Maar wanneer uw hond dit dagelijks meerdere malen doet, is het verstandig om hier even stil bij te staan. Zo kan uw hond last hebben van bijvoorbeeld wormen of de anaalklieren.

 

Anaalklieren van de hond

De anaalklieren van de hond zijn twee kleine zakjes die in de sluitspier van de anus te vinden zijn. Op het moment dat de hond stevig poept, worden deze zakjes geleegd. Deze zakjes kunnen volraken en ontsteken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op het moment dat uw hond diarree heeft. Hier heeft de hond vervolgens veel last van. U kunt de anaalklieren van uw hond zelf legen door dit uit te laten drukken. Dit is echter niet voor iedere hond de juiste oplossing. Door het uitdrukken van de anaalklieren van de hond kan de vochtaanmaak van de hond gehinderd worden. Dit zorgt er op zijn plaats dan weer voor dat de anaalklieren van de hond niets meer afscheiden en juíst sneller overvol raken en ontsteken. Kijk dus altijd in overleg met uw dierenarts wat de beste oplossing is voor uw hond wanneer hij of zij last heeft van zijn of haar anaalklieren.

 

Aanpassing van de voeding

Ga zo snel mogelijk langs de dierenarts wanneer u hond last heeft van de anaalklieren. Het kan namelijk ernstige gevolgen met zich mee brengen. Wanneer het uitdrukken van de anaalklieren geen optie is, kan het veranderen van de voeding wél een geschikte oplossing zijn. Door het dieet aan te passen heeft de hond altijd stevige ontlasting. Schakel altijd hulp in. Bij Bellfor kunt u terecht over meer informatie over onder andere voeding en de anaalklieren van een hond.

 

https://nl.bellfor.info/