Assist Act
Image default
MKB

Tijdregistratie hoeft geen administratieve rompslomp te zijn

De tijdregistratie personeelis normaliter iets waar menig administratief medewerker tegenop kijkt. Er moet namelijk van elk personeelslid worden bijgehouden wanneer die met verlof of vakantie is, en door het thuiswerken moet er tegenwoordig ook nog eens bij worden gehouden of iemand op een bepaald moment thuis werkt. De gegevens van de urenregistratie in het gebouw moeten worden samengevoegd met de thuis gewerkte uren, en in de planning moet er ook nog eens rekening worden gehouden met vakantie en verlof. En dan moeten al deze gegevens ook nog eens worden doorgegeven aan de loonadministratie. Maar met een slimme tijdregistratie kan dit alles een stuk makkelijker. 

Gebruik slimme tijdregistratie om alle gegevens direct samen te voegen 

Het samenvoegen van al deze gegevens hoeft niet handmatig te gebeuren. Je kan namelijk alles in één systeem onder brengen. Op deze manier zie je in één oogopslag wie wanneer beschikbaar is, en kan je het systeem zelf een planning laten maken. Ook de urenregistratie kan zo worden samengevoegd. Het personeel krijgt ook de mogelijkheid om de thuis gewerkte uren direct in het systeem te zetten. Zo weet je meteen hoeveel iemand heeft gewerkt zonder dat je zelf ook maar iets hebt moeten doen. En ook het berekenen van de lonen wordt zo makkelijker. Het systeem exporteert de gewerkte uren namelijk direct. Vermenigvuldigen met uurloon en je bent klaar. 

Voeg de tijdregistratie samen met de toegangscontrole voor nog meer gemak 

Dat de toegangscontrole binnen het bedrijf te ingewikkeld zou zijn is een veelgehoorde klacht in menig bedrijf. Dit leidt er dan weer toe dat het personeel iets te makkelijk met de toegangscontroleomgaat. Maar het is mogelijk om de toegangscontrole samen te voegen met de tijdregistratie. Op deze manier hoeft het personeel maar één keer in te checken, en omdat het inchecken bovendien noodzakelijk is om betaald te worden heeft niemand de neiging om even snel met een collega naar binnen te gaan, en zal het personeel het heel vreemd vinden als iemand het toch probeert. Zo zal een gepoogde inbraak eerder opvallen. 

Voor wie is tijdregistratie? 

Een heel tijdregistratiesysteem lijkt misschien een heel complex systeem dat alleen door grotere organisaties gebruikt kan worden, maar niets is minder waar. De systemen zijn bedoeld om de administratie te versimpelen, en dit is uitermate geschikt voor kleinere bedrijven die doorgaans niet groot genoeg zijn om een complete administratieve afdeling te hebben. Dus of een bedrijf nou klein of groot is: geautomatiseerde tijdregistratie bespaart veel moeite. 

https://www.get.nl/oplossingen/tijdregistratie