Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Textiel in je interieur: haast onmisbaar

Textiel in je interieur: haast onmisbaar

Textiel in je interieur is haast onmisbaar. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar in ieder interieur vind je verschillende voorwerpen en producten van textiel terug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie sierkussens op de bank, een decoratief tapijt onder de salontafel of de gordijnen die je voor de ramen hebt hangen. Textiel is in veel verschillende soorten te verkrijgen. Maar één ding is zeker: door textiel op de juiste manier toe te passen weet ook jij iedere saaie en kale ruimte om te toveren tot een stijlvolle, gezellige en knusse kamer. Want textiel in je interieur geeft een zachte en warme uitstraling. Zo maak je van jouw woning een plek waar je je comfortabel voelt en je even helemaal tot rust kunt komen. Textiel is tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken. We vertellen je er dan ook graag wat meer over in deze blog.

Verschillende soorten textiel

 

Zoals hierboven al is genoemd is textiel te verkrijgen in veel verschillende soorten. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en geeft bovendien een unieke uitstraling en finishing touch aan jouw interieur. Zo kun je met stoffen als zijde en fluweel een hele luxe uitstraling creëren. Dit is heel anders dan de sfeer die je creëert met bijvoorbeeld katoen of bamboe. Deze textielsoorten voel een stuk koeler aan en ogen minder zacht. Ook kasjmier, schapenwol en alpacawol zijn erg populaire textielsoorten. Textiel kan worden gemaakt van natuurlijke materialen maar ook van synthetische materialen. De kwaliteit van synthetische materialen ligt over het algemeen wat lager, maar dit zie je ook wel terug in de prijs. Natuurlijke textielsoorten zijn vaak wat duurder. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat!

 

De kleur zegt alles

 

Textiel is niet alleen verkrijgbaar in verschillende soorten maar ook in verschillende kleuren. Van aardse kleuren, zoals bruin, grijs en groen, tot pastel kleuren of juist hele uitgesproken kleuren als oranje of paars. Neutrale lichte en donkere kleuren zie je veel terug in gordijnen. Denk bijvoorbeeld aan wit, crème, grijs of antraciet. Sierkussens daarentegen kunnen de kleuren van de regenboog hebben. Vooral wanneer je voor een neutrale kleur bank gaat, kun je een hele andere look creëren door er verschillende kleuren sierkussens op te leggen. Kies één basiskleur en één of twee aanvullende kleuren en varieer hiermee. Zo kun je een mooi geheel creëren en voorkom je dat jouw huis rommelig en druk oogt.

 

Leef je uit met verschillende texturen

 

Wanneer je besluit om nieuw textiel aan te schaffen voor in je woning, moet je naast de textielsoort en de kleur ook rekening houden met de textuur van het textiel. Zo heb je gladde textielsoorten, wat ruwere soorten, heel fijn textiel of textiel dat wat grover van structuur is. Leef je uit met verschillende texturen en durf te combineren! Klik op B Living Textiel en ontdek de verschillende mogelijkheden van textiel.