Assist Act
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar de juiste raamdecoratie

Ben je aan het verhuizen, zit je in een verbouwing of wil je je huisstijl iets aanpassen? Dan is de kans groot dat je ook je raamdecoratie wilt vervangen en op zoek gaat naar wat nieuws. Je raamdecoratie heeft namelijk enorm veel invloed op de stijl in huis. Op ilumio.nl lees je alle informatie over alle soorten raamdecoratie, in deze blog kom je meer te weten over jaloezieën en duo rolgordijnen. 

 

Jaloezieën voor een nieuwe sfeer

Jaloezieën zijn tijdloze raamdecoratie die een sfeervolle en chique stijl geven aan je interieur. Jaloezieën bestaan uit horizontallen lamellen die je eenvoudig kunt besturen dankzij het bedieningskoord. Met jaloezieën creëer je een aangename sfeer in huis en krijg je veel vrijheid in het bepalen van je privacy en lichtinval. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, van hout, aluminium en pvc.

 

Houten jaloezieën geven een ruimte een mooie, stoere en natuurlijke uitstraling. Houten jaloezieën op maat sluiten perfect aan op de afmetingen van je raam, dit zorgt voor het beste resultaat. De lamellen worden gemaakt van bamboe of lindehout, zo krijg je een natuurlijke en klassieke sfeer in huis. In een woon- of slaapkamer komen deze jaloezieën vaak voor in combinatie met een overgordijn. 

 

Ben je op zoek naar een luxe en strakke huisstijl, dan zijn aluminium jaloezieën de perfecte raamdecoratie. Ze zorgen ervoor dat je woning een nieuwe en moderne stijl krijgt. Deze jaloezieën zijn ideaal voor het weren van fel zonlicht. De lamelbreedtes zijn 25 of 50 mm en zijn deze eenvoudig te kantelen. Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig, hierdoor zijn ze erg populair in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. 

 

Pvc jaloezieën zijn net zoals aluminium jaloezieën vochtbestendig. Hierdoor komen deze ook regelmatig voor in de keuken of badkamer. Wat pvc jaloezieën onderscheidt is dat je hier een houtnerf aan toe kan laten voegen. Hierdoor krijg je een jaloezie met de eigenschappen van pvc, maar de uitstraling van hout. 

 

Een combinatie van beide

Naast de standaard jaloezieën is er ook een duo rolgordijn. Dit is een rolgordijn die ook wel een roljaloezie genoemd wordt. Roljaloezieën bestaan uit lichtere en donkere stofstroken die elkaar overlappen. Doormiddel van een koord kun je deze bewegen en spelen met je lichtinval en privacy. Er is een eindeloze keuze aan kleur waardoor je je roljaloezie volledig kunt laten aansluiten op je interieurstijl. Duo rolgordijnen/roljaloezieën worden steeds populairder en komen tegenwoordig veel voor in moderne woningen.