Assist Act
Image default
Woning en Tuin

Boomstamtafels in diverse maten

De boomstamtafels voor binnengebruik kunnen worden afgewerkt met lak of olie. Wij hebben al onze afgewerkte boomstamtafels al voor u gelakt. Zo blijft de tafel mooi vlak en trekt hij geen vuil aan. Zelfs tekenen van slijtage zijn gemakkelijker schoon te maken.

VERSCHILLENDE TOEPASSINGEN VAN DE BOOMSTAM TAFELBLADEN
De tafelbladen van boomstammen kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt. Binnenshuis kunt u de tafelbladen bijvoorbeeld gebruiken als eetkamertafel. Afhankelijk van hoe lang de eettafel is, kan uw hele gezin aan de massieve boomstamtafel zitten. Maar de massieve boomstam tafelbladen kunnen niet alleen gebruikt worden als eettafel. De massieve boomstam tafelbladen zijn ook geschikt als werkblad in de keuken of als salon- en bijzettafel. Het toepassingsgebied is geheel aan u. Bijna alles is mogelijk met het massieve boomstam tafelblad.

MOET IK DAN LIEVER EEN 4 CM OF EEN 8 CM DIK TAFELBLAD KOPEN?
Hoe dikker het bovenblad, hoe stabieler de tafel zal zijn. Tegelijkertijd geeft een 8 cm dik blad een meer solide uitstraling, maar dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak. De prijs van een 4 cm dik blad is goedkoper dan die van een 8 cm dik blad. Logisch, want een plank van 8 cm dik is twee keer zo dik als een hardhouten plank van 4 cm.

KIES IK EEN BOOMSTAMTAFEL IN HARDHOUT OF EIKEN?
Een eiken tafel is lichter en heeft een rustieker karakter dan een tafel van hardhout. Hardhout heeft een fijnere nerf. Eiken is hard, maar niet zo hard als hardhout. Dit maakt hardhout resistenter en harder. Daarom gaat een hardhouten tafel langer mee dan een eiken tafel. Eikenbladeren mogen tot 5 cm dik zijn, anders wordt het hout onstabiel en begint het te rekken. Met hardhout is een maximale dikte van 15 cm mogelijk. Eiken is goedkoper hout dan hardhout, wat tot uiting komt in de prijs. Onze conclusie is dat beide soorten mooi zijn en beide voordelen hebben. Hun smaak alleen zal doorslaggevend zijn.

https://www.tafels99.nl