Assist Act
Image default
Marketing

Krijg meer bekendheid op YouTube dankzij deze tips

Ben je er klaar voor om door te breken? Heb je zin om alles uit de kast te halen en bekend te worden met je YouTube kanaal? Hoe gaaf zou het zijn als jij je geld kunt verdienen met je YouTube account en dagelijks met je video’s bezig kunt zijn? Al vele YouTubers zijn je voorgegaan en er is ook zeker nog ruimte voor nieuw talent op YouTube. Om erachter te komen hoe je ervoor zorgt dat je meer bekendheid genereert op YouTube, hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Ben je er klaar voor? Lees het onderstaande maar eens aandachtig door!

Zorg voor Youtube volgers

Een sterk YouTube kanaal valt of staat met het aantal mensen dat bereid zijn ernaar te kijken. Dat betekent dat het belangrijk is dat je mensen aanspoort om je video’s te delen. Daardoor krijg je namelijk meer bereik en dus meer bekendheid. Vraag mensen vooral ook aan het eind van je video of in de beschrijving eronder om je YouTube kanaal te gaan volgen. Des te meer volgers je hebt, des te populairder je account wordt. En mensen die geabonneerd zijn op je kanaal zullen updates ontvangen wanneer jij een nieuwe video plaatst. Het kan ook helpen om bijvoorbeeld een winactie op te zetten, waardoor mensen terug willen komen naar jouw kanaal. Houd je kijkers vast. Youtube volgers kopen is natuurlijk ook een optie. Youtube volgers krijgen kan ook op een snelle manier, en bovendien zal het meer volgers aantrekken binnen korte tijd.

 

Gebruik relevante zoekwoorden

Het is belangrijk dat je in de titel en beschrijving van je video de juiste zoekwoorden gebruikt. Maak duidelijk waar je video over gaat, zodat mensen de content vinden waarnaar zij op zoek zijn. Doe een onderzoek naar de meest populaire zoekwoorden die met jouw video en onderwerp te maken hebben en gebruik deze in je voordeel. Het is mogelijk om hiervoor een keywords research tool te gebruiken. De meest populaire zoekwoorden kun je in je titel en beschrijving zetten, maar ook als tags toevoegen.

 

Zorg voor goede content

Wanneer je een goede, sterke video wilt maken is het belangrijk om daarbij een aantal dingen in gedachten te houden. Zo bevat een goede video niet te veel tekst, alleen het noodzakelijke. Dat geldt ook voor de informatie die je in woorden uit. Niemand zit te wachten op een overvloed aan informatie die zij toch niet kunnen onthouden. Zorg er dan ook voor dat je je video’s niet te lang maakt. Mensen willen dat alles snel en gemakkelijk gaat. Zo ook het bekijken van video’s. Duurt je video 5 minuten, dan is hij makkelijk te bekijken in een pauze of in de trein. Duurt hij echter meer dan 30 minuten, dan moet iemand al tijd vrijmaken om hem te bekijken. Dat kost mensen te veel moeite en dan is de kans aanwezig dat zij afhaken.