Assist Act
Image default
Electronica en Computers

Is het leasen van apparatuur goedkoper dan kopen?

Als bedrijf heeft u steeds weer nieuwe apparatuur nodig, en wilt u meegaan met de tijd. De meeste bedrijven kopen hun computers, laptops en andere hardware en hebben het dan dus in eigen bezit. De vraag is of dit eigenlijk wel zo handig is, want u wilt steeds als bedrijf weer nieuwe apparatuur. Dit betekent dat u ook steeds weer wat moet met de oude apparatuur, en de vraag is of dit niet onnodig veel geld gaat kosten. Misschien is leasen wel een optie. Als u apparatuur gaat leasen heeft u het natuurlijk niet in bezit. De vraag is of leasen makkelijker is en goedkoper is dan apparatuur kopen? Het antwoord op  deze vraag kunt u verder in deze blog lezen.

Antwoord

In eerste instantie is leasen goedkoper. U hoeft niet meteen een groot aantal apparaten te kopen en zo heeft u niet meteen hoge kosten. Op lange termijn gaat het wel meer geld kosten, want u betaalt een bepaald bedrag per maand. Als u apparatuur gaat kopen, dan moet u ook rekening houden met de afschrijvingskosten. De apparaten worden steeds minder waard na een bepaalde periode. Dit betekent ook dat als u de appratuur wilt verkopen, u er ook een stuk minder voor gaat krijgen. Uiteindelijk is het voordeliger om apparatuur te leasen. U hoeft geen rekening te houden met afschrijving en u heeft geen reparatiekosten. Bij NEG-ITSolutions kunt u voor een schappelijke prijs alle soorten hardware leasen. Uiteindelijk zal leasen dus goedkoper kunnen zijn, maar misschien gaat het voor u als bedrijf niet alleen om de kosten maar ook om het gebruik. Daarom is het toch goed om even in te gaan op de voor -en nadelen van apparatuur kopen en apparatuur leasen.

Voor -en nadelen apparatuur kopen

Grootste voordeel van kopen is het feit dat uw de apparatuur bezit. Dit betekent dat u geen toestemming nodig heeft voor het wijzigen, en u voegt iets toe aan het eigen vermogen. Verder kunt de apparatuur ook nog doorverkopen, en is kopen op lange termijn goedkoper dan leasen. Er zijn ook nadelen van het kopen van apparatuur. Zo krijgt u te maken met reparatiekosten, en is in eerste instantie kopen natuurlijk wel een investering. Verder wordt de apparatuur ook steeds minder waard, dus dit kan u ook meetellen als afschrijvingskosten. Ook kunt u minder makkelijk mee met de tijd, en de snelle veranderingen in de technologische wereld. Vaak is het zo dat u misschien eerst moet verkopen om nieuwe apparaten te kunnen kopen. U zit dus bij het kopen ook aan de apparatuur vast.

Voor -en nadelen apparatuur leasen

Met leasen betaalt u een maandelijks bedrag dat uiteindelijk hoger zal zijn dan de waarde van de apparatuur. Dit is natuurlijk een nadeel. Daarnaast kunt u de appratuur ook niet meer verkopen, dus verdient u niks meer terug, dit betekent dus ook dat leasen geen niets toevoegt aan uw eigen vermogen. Dat is een volgend nadeel. Als we dan naar de voordelen gaan kijken, dan wegen die nadelen misschien minder hoog. Ten eerste heeft u geen reparatiekosten aan de apparatuur. Reparatiekosten kunnen vervelende kosten zijn. Naast de kosten is ook de moeite van het repareren niet voor u als bedrijf. Verder kunt u ook makkelijk de oude apparatuur inleveren voor nieuwe apparatuur. Als bedrijf wilt u natuurlijk mee gaan met de tijd, en dan is dit wel een goede oplossing.

Maak een keuze

Voor beide manieren valt wat te zeggen. Het is dus als bedrijf belangrijk dat u van te voren goed weet waar u voor kiest. Dit betekent dat u steeds overwegingen moet maken in kosten. Zo kunnen er potentiële inkomsten zijn als u de apparatuur verkoopt, maar kunnen er ook meer kosten komen door reparatie. Zet alle voor -en nadelen op een rijtje en maak een beslissing. Bent u een startup, dan is het vaak handig om apparatuur te leasen. Dit is omdat u vaak nog niet een groot vermogen heeft, en het risico van kopen is hoger.