Assist Act
Image default
Woning en Tuin

Hoe organiseer ik opslagruimte in mijn kelder?

Hoe organiseer ik opslagruimte in mijn kelder? 

Ben je in het bezit van een kelderruimte? Dan ben je een van weinigen. Een kelder is ideaal voor het bewaren van etenswaren maar kan ook een fantastische ruimte zijn voor het opslaan van je spullen. Heb je ooit kelderrekken overwogen? Deze zijn gemakkelijk zelf te bouwen of aan te schaffen bij bijvoorbeeld de IKEA. Bergt een hoop, kost een beetje en mooi hoeft het niet te zijn, als het maar functioneel is. Mocht je geen kelder of berging hebben zoek dan opslagruimte Leiden voor een externe opslagruimte. Lees verder als je wel over een kelder beschikt.

Organiseren per categorie

Het is heel frustrerend wanneer je spullen zoekt en ze niet kan vinden. Wat nog frustrerender is, zijn spullen die omvallen wanneer je iets probeert te pakken. Berg daarom je spullen op in een verhuisdoos of boekendoos en label de doos. Op deze manier raak je niks kwijt en is alles makkelijk verplaatsbaar. Voor het gemak sommen wij een aantal mogelijke labels op waarmee je jouw spullen kan categoriseren:

  • Jassen en schoenen voor een ander seizoen
  • Kookgerei en keukenapparaten
  • Feestversiering
  • Etenswaren
  • Huisdecoratie of meubels
  • Seizoensgebonden artikelen
  • Papierwerk / dossiers en boeken

Kelderruimte is vaak schaars en zit snel vol. Om de ruimte extra goed te benutten bedenk je hoe je de beschikbare verticale ruimte van vloer tot plafond kunt gebruiken. Een schoenenrek is ideaal om op deze manier je ruimte in te delen. Door dit rek aan je kelderrekken te bevestigen, benut je de dode ruimte optimaal. Wij raden ook aan om items zoals papierwerk, die je minder vaak gebruikt, op te bergen op de minst gangbare plekken. Zet dergelijke dozen in een hoek of op de bovenste plank zodat ze niet in de weg staan.

Donatietas

Tot slot een hele praktische tip van aard: zet een ‘donatietas’ neer in je kelder. Op het moment dat je neerdaalt in je kelder om spullen op te bergen kan je direct rangschikken. Wellicht kom je spullen tegen die je niet meer nodig blijkt te hebben. Deze kunnen direct in de donatietas en wanneer deze vol is breng je hem weg naar de kringloop of de vuilstort. Deze tas dwingt je om kritisch te zijn naar wat je wel en niet bewaart en helpt je om opgeruimd te leven.

https://oomenopslag.nl/