Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Goedkoper tanken

5 tips om goedkoper te tanken

Iedere autobezitter moet eraan geloven: tanken. Of je auto nu op benzine, diesel of LPG rijdt, niemand heeft zin om hoofdprijs te betalen voor een volle tank. Gelukkig hoeft dat ook niet. Deze trucs helpen je voortaan flink besparen!

 

1.     Speur naar een tankstation zonder bemanning

Ben je op zoek naar een tankstation waar je voor een prikkie kunt tanken? Kijk dan of er zelfbediening is. Bij een onbemand tankstation betaal je namelijk minder dan bij een bemand tankstation. Dit kan je zelfs per liter €0,15 (!) schelen. Tank als het even kan ook in een dorp. Hier is benzine, diesel en LPG meestal een stuk goedkoper dan langs de snelweg.

 

2.     Poets je auto

Wie een volle tank én een volle portemonnee wil, moet af en toe de auto een poetsbeurt geven. Een schone auto is namelijk gestroomlijnder dan een vieze. Hierdoor verbruikt een blinkende bolide minder brandstof. Is je auto vies, dan slurpt deze volgens deskundigen tot wel 10% meer brandstof. Goed om te weten.

 

3.     Tank op zaterdag

Zaterdag schijnt de voordeligste dag te zijn om de tank vol te gooien. Maak daar dus gebruik van! In de spits zijn de brandstofprijzen juist hoger, net zoals op maandag. Mijd daarom als het even kan op deze dagen de tankstations.

 

4.     Rijd op banden met de juiste bandenspanning

Hebben je banden de juiste spanning, dan hoef je minder vaak te tanken. Je kunt zo tussen de 2% en 5% brandstof besparen. Maar dat niet alleen: als je banden de juiste spanning hebben, rijd je veiliger en gaan je banden langer mee. Maak er daarom een gewoonte van om iedere 2 maanden de bandenspanning te meten. Dit kan bij de meeste tankstations.

 

5.     Tank wanneer het koud is buiten

Tanken op rustige momenten betekent dat je minder hoeft te betalen. De voordeligste tijd om te tanken is dan ook tussen 3 en 6 uur in de ochtend. Nog een voordeel van vroeg de tank vullen, is dat het buiten kouder is. Brandstof zet iets uit als het warm is en krimpt iets als het koud is. Je rijdt op 25 liter koude benzine daarom verder dan op 25 liter warme benzine.

En vergeet geen voordelige autoverzekering af te sluiten

Wil je meer geld besparen, dan doe je er goed aan om je autoverzekering onder de loep te leggen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je huidige autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen. Zo kom je er al snel achter of je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. Voordelig je auto verzekeren wordt zo een makkie!

https://www.inshared.nl/