Assist Act
Image default
Aanbiedingen

De do's en don'ts van kantoorinrichting

Als je de taak hebt gekregen om een kantoor in te richten, is er veel om rekening mee te houden. Je wilt dat het er professioneel en tegelijkertijd stijlvol uitziet, maar ook comfortabel en uitnodigend. Je moet er ook voor zorgen dat alles voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, en aan andere behoeften die specifiek zijn voor het doel van het kantoor. In niet elk kantoor wordt hetzelfde werk gedaan, dus daar moet rekening mee gehouden worden. Om je te helpen geven we je in dit blogartikel enkele tips en trucs voor het succesvol inrichten van een kantoorruimte.

 

Doe je onderzoek

Voordat je van start gaat, zorg ervoor dat je alle relevante voorschriften en regels begrijpt. Afhankelijk van wat voor soort bedrijf het kantoor is, zijn er misschien bepaalde veiligheidsregels of wettelijke eisen die bij het inrichten gevolgd moeten worden. Zorg ervoor dat je weet wat deze zijn voordat je aan de ruimte begint te werken. Zoek bovendien uit of er een vast budget is voor de inrichting, zodat je dienovereenkomstig kunt plannen. Kantoren inrichten kan soms nog wel eens prijzig zijn.

 

Kies passend meubilair

Je moet altijd meubilair kiezen dat zowel bij je budget als bij het algemene ontwerp van de kantoorruimte past. Het is belangrijk om rekening te houden met hoeveel ruimte er beschikbaar is voor meubilair, en hoeveel opslagruimte er nodig is voor zaken als documenten en voorraden. Het moet ook comfortabel genoeg zijn voor werknemers om lange tijd te gebruiken zonder dat ze ongemak of pijn ondervinden. Test, indien mogelijk, het meubilair uit voordat je tot aanschaf overgaat, dat kan later veel moeilijkheden besparen!

 

Maak een kleurenschema

Een goed kleurenschema verbindt al je ontwerpelementen in harmonie en is toch visueel aantrekkelijk. Je kunt het beste niet overdrijven met felle kleuren, tenzij daar specifiek vraag naar is; houd het liever bij rustgevende neutrale kleuren zoals wit en grijs of blauw en groen. Probeer bovendien kleurige accenten toe te voegen, zoals schilderijen of vazen, om de ruimte meer leven te geven zonder hem te overweldigen met te veel kleuren tegelijk.

 

https://katoprojecten.nl/