Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagennet

Een aanhangwagennet wordt het meeste gebruikt om een lading mee af te dekken. Dat komt omdat een net namelijk erg gebruiksvriendelijk is en dat je gelijk de hele laadbak met een aanhangernet volledig kan afdekken. 

De aanhangernetten zijn er in allerlei verschillende maten, dus ook voor jou aanhanger is er het ideale aanhangwagennet. 

Is het voeren van een net verplicht?

Het afdekken en zekeren van een lading in een aanhangwagen is zeker verplicht. Maar dit hoeft niet perse met een aanhangwagennet te zijn. Je kan namelijk een lading ook zekeren met bijvoorbeeld spanbanden. 

Hoe je een lading vast moet maken in de laadbak is afhankelijk van het soort lading die je wilt vervoeren. Ladingen zijn onderverdeeld in twee verschillende soorten.

Deelbare lading

Deelbare lading is bijvoorbeeld zand of grind. Dit kan natuurlijk niet veilig vervoerd worden met een spanband. Hiervoor is een aanhangwagennet verplicht. 

Ondeelbare lading

Een bank of een boomstam zijn voorbeelden van ondeelbare lading. Deze zijn veel beter met spanbanden vast te zetten dan met een net. Hierbij is een aanhangernet dus ook niet verplicht, maar het kan natuurlijk nooit geen kwaad deze toch te gebruiken. 

Verschillende soorten netten

Aanhangwagennetten zijn er in twee verschillende soorten. Er zijn maasnetten en gaasnetten. De maasnetten hebben een maaswijdte van 45 mm, de gaasnetten zijn alleen luchtdoorlatend. Beide soorten netten zijn UV bestendig en hebben daardoor een lange levensduur. En omdat de netten zijn uitgerust met een elastiek rondom is het heel eenvoudig om het net te bevestigen aan de aanhanger.

Het groene maasnet

Dit net kan je herkennen aan de maaswijdte. De aanhangwagennetten worden gemaakt van een soepel PP materiaal waardoor ze niet in de knoop kunnen raken. De maasnetten zijn uitermate geschikt om grove materialen te vervoeren. 

Zwarte gaasnetten

De van PE materiaal gemaakte gaasnetten zijn gemaakt om fijnere materialen mee te vervoeren. De netten zijn gemaakt met een dikke zoomrand waarin bevestigingsogen zitten. 

Je lading op een andere manier afdekken

Ook kan je een lading op andere manieren afdekken. Wanneer je iets wil gaan vervoeren wat droog en schoon moet blijven dan kan je het beste een afdekzeil gebruiken. Natuurlijk worden spanbanden ook veel gebruikt om een lading goed vast te spannen. 

Bevestigingsmaterialen

Een aanhanger beschikt meestal over bevestigingshaken en of ogen, daarmee kan je een aanhangwagennet of spanband mee vast zetten. Heb jij nou een net zonder elastiek? Hiervoor worden spanelastieken gebruikt, zo kan je toch het net gemakkelijk strak trekken. 

Lading zekeren wetgeving

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat een lading gezekerd moet worden wanneer je er mee gaat rijden. Want doe je wanneer je dit niet doet, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Het is belangrijk dat een lading bij iedere verkeerssituatie minimaal kan bewegen. Houdt dan rekening met een noodstop of dat je onverwachts moet uitwijken.
Er staan ook nog eens forse boetes op het niet zekeren van een lading. Dat is natuurlijk erg zonde, je kan dus uit voorzorg beter een aanhangwagennet gebruiken.   

 

Wil jij geen onveilige situaties riskeren voor jou medeweggebruikers of een boete krijgen? Gebruik dan een aanhangernet. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/