Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Werkschoenen: belangrijk voor veiligheid en comfort op de werkvloer

Of je nu in de bouw, logistiek of horeca werkt, goede werkschoenen zijn  voor je veiligheid en comfort op de werkvloer. In dit artikel bespreken we waarom werkschoenen zo belangrijk zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste schoenen. Ook geven we je een tip waar je terecht kunt voor een groothandel werkschoenen.

Waarom zijn werkschoenen zo belangrijk?

1. Veiligheid
Op de werkvloer kunnen er allerlei gevaren op de loer liggen. Denk bijvoorbeeld aan zware voorwerpen die op je voeten kunnen vallen, scherpe voorwerpen die door je schoenzool kunnen dringen of gladde vloeren waarop je kunt uitglijden. Werkschoenen zijn speciaal ontworpen om je voeten te beschermen tegen deze gevaren. Ze zijn vaak voorzien van een stalen of composiet neus, een stevige zool met anti-slip en soms zelfs een stalen tussenzool om je voeten te beschermen tegen doorboring.

2. Comfort
Naast veiligheid is comfort ook een belangrijke factor bij het kiezen van werkschoenen. Je brengt immers vele uren per dag door op je schoenen, dus het is belangrijk dat ze goed zitten. Goede werkschoenen bieden voldoende steun en demping, zodat je voeten minder snel vermoeid raken. Bovendien zijn er speciale modellen beschikbaar voor mensen met voetproblemen, zoals platvoeten of hielspoor.

3. Uitstraling

1. Veiligheidsnormen
Werkschoenen zijn ingedeeld in verschillende veiligheidsklassen, afhankelijk van de mate van bescherming die ze bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld S1, S2 en S3 schoenen. Het is belangrijk om te weten welke veiligheidsklasse vereist is voor jouw werkzaamheden. Informeer hiernaar bij je werkgever of de Arbo-dienst.

2. Pasvorm
Zorg ervoor dat je werkschoenen goed passen. Ze mogen niet te strak zitten, maar ook niet te los. Houd er rekening mee dat je voeten gedurende de dag iets kunnen opzwellen, dus pas schoenen bij voorkeur aan het einde van de dag. Vergeet ook niet om eventuele steunzolen of dikke werksokken mee te nemen bij het passen.

3. Materiaal
Werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leer, kunststof of textiel. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Leer is bijvoorbeeld duurzaam en ademend, maar kan zwaar zijn. Kunststof is lichter en waterdicht, maar kan minder goed ademen. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw werkomstandigheden en persoonlijke voorkeur.

Tip: groothandel werkschoenen

Ben je op zoek naar een betrouwbare leverancier van werkschoenen? Neem dan eens een kijkje bij Degreef & Partner, een groothandel werkschoenen met een uitgebreid assortiment aan veiligheidsschoenen, laarzen en klompen. Zij bieden een ruime keuze aan modellen, materialen en veiligheidsklassen, zodat je altijd de perfecte werkschoenen kunt vinden.

 

https://degreef-ochten.nl