Assist Act
Image default
Winkelen

Waarom elke ski liefhebber een goede ski-helm moet dragen

Voor iedere wintersporter is het van belang om het juiste materiaal mee op reis te nemen, waarbij de ski-helm misschien wel het belangrijkste accessoire is. Ski-helmen bieden de nodige stevigheid en bescherming waardoor uw kop en nek veilig zijn. Of u nu op zoek bent naar een degelijke skihandschoen, thermisch ondergoed, een skibril of ski-helm, bij vraageensporter.nl kunt u skihelm online kopen. In dit artikel worden 5 redenen aangehaald waarom elke ski liefhebber een goede ski-helm moet dragen.

Bescherming tegen schaafwonden

Wanneer u met hoge snelheden skiën op bijvoorbeeld pistes met veel steen, kans op schaafwonden of andere letsels enorm groot. Met de juiste ski-helm voorkomt u deze risico’s door het materiaal dat is verwerkt in de constructie. Een ski-helm die goed op uw hoofd sluit heeft meestal een externe harde schaal, gevuld met expanded polystyreen (EPS). Het voordeel hiervan is dat deze materiaalsoort een stoot absorbeert.

Bescherming tegen ongevallen

De manier waarop de EPS schaal energie absorberen en de herverdeling hiervan zorgen ervoor dat het komt tot minder schade bij uw hoofd en nek. Wanneer een ongeluk of valpartij zich voordoet heeft u met een goede ski-helm meer kans dat u met een minimale schade aan uw hoofd en nek de situatie overleeft.

De buitenkant van de ski-helm

De buitenkant van de ski-helm bevat een speciale coating waardoor de ski-helm bestand is tegen krassen en stoten, die vaak door skipasten veroorzaakt worden. Naast dat het materiaal tegen stoten en krassen bestand is, hebben de meeste modellen ook ingebouwde vliegen en insecten preventie.

Ventilatie

Veel ski-helmen hebben aan de zijkanten luchtstromen waardoor warmte goed kan worden afgevoerd. Als uw ski-helm vochtig wordt tijdens uw skipassage, dan is het belangrijk om de luchtstromen goed te benutten.

Een goed zicht tijdens het skiën

Een ski-helm met een goede pasvorm zorgt ervoor dat u een goed en comfortabel zicht hebt. De pasvorm moet ook comfortabel zijn om de durf te vergroten om vooruit in plaats van achteruit te skiën. Daarom is een goede ski-helm onmisbaar voor elke ski-liefhebber.

Conclusie

We kunnen dus concluderen dat ski-helmen onmisbaar zijn voor elke ski-liefhebber. Door de juiste ski-helm te dragen, kunt u genieten van het skiën met minder risico op letsels, terwijl u toch geniet van de snelheid en de steile hellingen. Verder is het ook heel belangrijk dat de ski-helm goed sluit en comfortabel om uw hoofd draagt. Bij vraageensporter.nl kunt u skihelm online kopen.