Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Verschillende mogelijkheden

De intex zwembaden heeft verschillende formaten, soorten en modellen in haar assortiment. Van een opblaaszwembadje voor de allerkleinste tot een intex metal frame om heerlijk in te badderen. Heb jij tegels in jouw tuin? Houd dan rekening met een eventuele grasmat voor onder het zwembad. Daarnaast moet je de afmeting van de geschikte plek weten, omdat de zwembaden verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen. Waar gebruik jij het zwembad voor? Ga je spelen met de kinderen of ga je voor ontspanning in het zwembad? Bekijk de mogelijkheden!

Reinigen van het zwembad 

Ons advies is om te zorgen voor een goede filtering van het water in het zwembad. Een goed gefilterd zwembad voorkomt problemen. De grotere zwembaden verdienen meer aandacht; een zandfilterpomp werkt prima voor de grotere zwembaden. Het is wellicht een investering, maar je krijgt er ook zeker een kwalitatief resultaat voor terug. Hetzelfde verhaal bij een zoutwatersysteem. Heb jij een beperkt budget? Dan hebben we natuurlijk ook een voordeligere oplossing: filterpomp met cartridge. 

Onderhouden 

Bij een zoutwatersysteem hoef je geen gebruik te maken van chloor. Het zoutwatersysteem is namelijk een geautomatiseerd systeem. Welk systeem jij ook gebruikt: ons advies is om altijd de pH-waarde te testen. Indien de pH-waarde niet op niveau is, dan kunnen er algen ontstaan; het water wordt hierdoor groen, troebel en de bodem en randen worden glad. Test daarom met enige regelmaat de pH-waarde van het water. Daarnaast is het bij een filter goed om het filter schoon te maken. Als je met een smerig filter gaat filteren, dan krijg je dezelfde effecten als bij de verstoorde pH-waarde en dat willen we natuurlijk niet! Ten slotte is het reinigen van de bodem ook belangrijk. Dit kan door middel van een Intex Bodemstofzuiger. 

Beschermen van het zwembad 

Het goed afdekken van het zwembad is noodzakelijk om het zwembad in een goede staat te houden. Daarnaast is een stevige ondergrond voor het zwembad ook belangrijk. De vuil en viezigheid moet je buiten het zwembad houden; dit kan door middel van een afdekzeil. Het water in het zwembad zorgt voor verkoeling in de warme zomermaanden. Door middel van een solar afdekzeil zorg je ervoor dat het zwembad haar eigen temperatuur behoudt. Voor een stevige ondergrond zijn er verschillende grondzeilen verkrijgbaar. Zorg dat jij alles in huis hebt en geniet van jouw zwembad. 

https://www.uwbuitenspecialist.nl/