Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Verhuisbedrijf overzee

Verhuisbedrijf overzee

Denk je erover na om Down Under te gaan en te verhuizen naar Australië, dan zijn er een aantal dingen die je beslist moet weten. Aussie-cultuur is namelijk zoveel meer dan bier, barbecues en warm weer. Australië kent vele kanten. Zo kan je aan de ene kant surfen en aan de andere kant skiën. Alles is kleurrijk en opwindend en tegelijkertijd een beetje gevaarlijk. Australië is ook een plek waar niemand dezelfde ervaring aan over houdt, tenzij je met elkaar reist. Deze blog laat je kennis maken met je nieuwe bestemming en geeft tips over een geschikt verhuisbedrijf. Zoek je een verhuisbedrijf Wassenaar om deze stap te wagen, lees dan verder.

Variërend weer

Mensen (jij natuurlijk niet) denken dat het weer in Australië overal hetzelfde is. Elke dag van het jaar is er warmte en zonnig weer in het hele land. Dit is echter helemaal niet het geval. De zomer in het zuiden is meestal het regenseizoen in het noorden. Brisbane is over het algemeen gezegend met een tropisch klimaat, terwijl Melbourne bekend staat om zijn “vier seizoenen op één dag”. In sommige delen van het land sneeuwt het zelfs zo veel dat je er zelfs kunt skiën. Grote delen van het Australische platteland kunnen in brand vliegen als de omstandigheden gunstig zijn. Helaas is dit vaak het geval. Elk jaar wordt het land getroffen door gemiddeld meer dan 50.000 bosbranden. Als de temperaturen hoog en winderig zijn, vormt de droge vegetatie van Australië de perfecte brandstof voor branden. Het enige dat nodig is om het te starten is bijvoorbeeld onweer of een brandstichter, die helaas vaak voor komen. De branden kunnen zo verwoestend zijn dat ze gebouwen, dieren in het wild en soms mensen doden. Het beste wat je kunt doe is zorgen dat er niet veel natuurlijk vuil rond je huis ligt en je gazon te besproeien en schoon te houden. Neem dus je hark mee als je gaat verhuizen om droge bladeren en takken van je gras te halen.

Gratis gezondheidszorg

Net als barbecues is gezondheidszorg ook gratis in Australië. Het heet Medicare en je kunt het gebruiken zolang je een permanente verblijfsvergunning hebt. Er zijn daarnaast ook een aantal mooie overeenkomsten gesloten tussen Australië en een paar andere landen, zoals het VK en Nieuw-Zeeland. Hierdoor hebben tijdelijke bezoekers ook toegang tot Medicare. Het is echter toch verstandig om na te denken over particuliere medische dekking voor als u op pad bent.

 

https://oomenverhuizers.nl/