Assist Act
Image default
Woningen

Overstappen tussen twee verschillende verdiepingen

Vloerovergangen zijn misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het plannen van een woningrenovatie. Hoogstwaarschijnlijk zit je verstrikt in het vinyl versus laminaat-debat of overweeg je of tapijt te riskant is voor je rommelige huishouden of dat je probeert de perfecte tegel te kiezen. We begrijpen het! Maar overgangen tussen vloeren zijn een belangrijk onderdeel in elk huis om ervoor te zorgen dat al uw vloerontwerpkeuzes naadloos opgaan in elke kamer.

Wat bedoelen we nu met vloerovergangen? Denk aan een klassieke deurdrempel, die verhoogde strook waar je op of over stapt als je een kamer binnenkomt. Zonder vloerovergangen zouden we gerafelde tapijtranden hebben die tegen onafgewerkte hardhouten planken of tegelvoegen aanlopen. Drempels – het object en het woord zelf – zijn afkomstig van middeleeuwse boerderijvloeren, die bedekt waren met stro en hooi. Dat puin (dors) zou uiteenspatten als de wind door de deur kwam, dus bevestigden ze planken aan de onderkant van de deuropening om de dors buiten te houden – vandaar dat de “drempel” ontstond.

Onze vloeren zijn nu misschien een beetje schoner dan die van middeleeuwse boerderijen, maar vloerovergangen zijn nog steeds belangrijk bij het schakelen tussen verschillende soorten vloeren.

Voorbij zijn de eenvoudige dagen dat elke kamer in een huis hetzelfde type vloer had. Met opties die in elke kamer in uw huis aan uw behoeften voldoen, heeft u waarschijnlijk ten minste drie verschillende vloertypes, en voor elk daarvan is een overgang nodig.

Het goede nieuws is dat er verschillende zijn verschillende soorten vloerovergangsstrips die het gemakkelijk maken om veilig te wisselen tussen alle soorten vloeren – geen struikelgevaar hier.

Uw eerste gedachte zou kunnen zijn om de minst opvallende vloerovergang te kiezen, zodat dit niet het geval is leidt af van uw mooie vloeren, maar duidelijk gemarkeerde vloerovergangen hebben een voordeel. Hoewel vloerafwerkingen veel peuteruitstapjes kunnen veroorzaken, helpt een voor de hand liggende vloerovergang voor de meer ervaren wandelaar ons te anticiperen op een verandering in de textuur en hoogte van de vloer, zodat we niet kunnen struikelen.

Overgang tussen vloeren van verschillende hoogtes

Bij het plannen van een tapijtovergang naar tegels (zoals van uw woonkamer naar keuken) heeft u een deurovergang nodig met een aluminium strip die de tapijt en verklaart het hoogteverschil tussen het tapijt en de tegel. Vloerovergangsstrips kunnen worden geleverd in vinyl of hardhout, waarvan de laatste kan worden gekleurd om overeen te komen met de kleur van de aangrenzende vloer.

Er zijn ook overgangsstrips die zijn ontworpen om een naadloze overgang van laminaatvloer naar tegelvloer. Ze hebben een vorm die past bij de verschillende diktes van de vloer, zodat je gemakkelijk van kamer naar kamer kunt lopen. Zelfs een overgang tussen ongelijke vloeren kan glad worden gemaakt met de juiste vloerafwerking. Gaat u klik laminaat bestellen? Houdt er dan rekening mee dat u kiest voor een overgangsstrip die met de klikverbinding gebruikt kan worden.

Overgangen tussen verdiepingen van dezelfde hoogte

Open plattegronden zijn tegenwoordig een rage, wat betekent dat je misschien een andere overgang tussen je verdiepingen nodig hebt dan de traditionele deurdrempel. Hier zijn een paar manieren:

  • Lange planken: er is meestal alleen een loodrechte plank van hout of tegel nodig om een overgang te maken die gemakkelijk is voor het oog, maar wanneer de vloeren dezelfde hoogte hebben, is er zijn meer unieke ontwerpopties om te overwegen.

  • Accentranden: een dunne accentrand kan de overgang tussen twee soorten vloeren vergemakkelijken. Deze rand kan worden gemaakt van hetzelfde materiaal als een van de vloeren, of u kunt een accent toevoegen door gedurfde tegels of mozaïektegels te kiezen.

  • In elkaar grijpende vloeren: Een andere optie is om een interessante overgang van tegel naar hout te maken – of een houtlookalike – door uw houten vloeren te snijden om in de randen van de tegel te grijpen. Dit werkt met vierkante, diagonale, zeshoekige en zelfs geschulpte tegels.

 

https://vloerenbaas.nl