Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar nieuwe hockeymaterialen? Bekijk dan deze blog!

Op zoek naar nieuwe hockeymaterialen? Bekijk dan deze blog!

Inmiddels ken je het wel. Je volgt een hockeytraining en de bekende attributen komen daar tevoorschijn. Denk aan pionnen, hesjes, hockeydoelen en voldoende ballen. Na de zoveelste techniekoefening ben je er eigenlijk wel een beetje op uitgekeken. In deze blog lichten we drie nieuwe trainingsmaterialen uit, waardoor jouw hockeytraining van een nog hoger niveau wordt. En dat niet alleen; het zorgt ook nog eens voor meer variatie. Lees snel deze blog voor alle antwoorden!

 

  1. Een loopladder

Wil je de motorische vaardigheden van de spelers verbeteren? Dan is een loopladder een ideaal trainingsmateriaal. Met een loopladder verbeter je de looptechniek van jouw spelers. Spelers kunnen in de ladder verschillende loopoefeningen doen. Denk aan korte explosieve oefeningen, maar ook krachtoefeningen. Daarnaast test je het uithoudingsvermogen en het coördinatievermogen van spelers. De loopladders zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waardoor je er allerlei verschillende oefeningen bij kunt bedenken. 

 

  1. Gebruik tchouks

Wil jij het reactievermogen van jouw keeper verbeteren? Dan is het gebruik van een tchouk een ideaal hulpmiddel. De tchouk wordt ook wel een rebounder genoemd. De tchouk is in feite een soort doeltje met een strak gespannen net. Wanneer de bal daar tegenaan komt, zal deze met dezelfde snelheid in tegenovergestelde richting terugkaatsen. Met verschillende oefeningen kun je hierbij het reactievermogen van de keeper testen. Maar niet alleen train je het reactievermogen; ook de explosiviteit en snelheid komen aan bod. Daarnaast is de tchouk makkelijk mee te nemen, doordat deze inklapbaar is. Een ideaal trainingsmiddel dus!

 

  1. Een hockeytouw 

Tot slot behandelen we het hockeytouw. Het hockeytouw heeft eigenlijk dezelfde functie als pionnen, maar kent enkele voordelen. Met beide trainingsmiddelen kun je veldjes uitzetten, alleen raakt een bal met een hockeytouw niet snel uit. Het hockeytouw is enkele centimeters hoog en absorbeert de snelheid van de bal. Hockeytouwen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en zijn zeer licht in gebruik. Ook gaan ze erg lang mee, waardoor je er jaren van kan genieten. Ook lichten sommige varianten op in het donker, waardoor je zelfs in het donker fijn kunt trainen.

Ben jij op zoek naar trainingsmaterialen voor hockey? Hockeypartner is een partij die een groot aanbod hockeymaterialen heeft, zoals hockeydoelen, veldmateriaal en sportmateriaal. Neem snel een kijkje op de website! 

 

https://hockeypartner.nl/