Assist Act
Image default
Woning en Tuin

Koop rolluiken online en vergelijk prijzen

Rolluiken koop je tegenwoordig gewoon online dit gaat inmiddels eigenlijk net zo makkelijk als het kopen van een paar schoenen! Dit zul je waarschijnlijk niet geloven maar is echt zo! Het leukste van alles is dat de prijzen van rolluiken online ook nog eens een stuk lager zijn!

Ik heb het dan niet over goedkopere merken, maar echt over A-merken zoals; Alutech en Heroal rolluiken. Daarover zometeen meer!

Ik krijg vaak verschillende vragen over rolluiken en dan met name over de kosten van een rolluik. Daarom dan ook dit bericht, waarin ik twee van de meest gestelde vragen beantwoord.

Wat kosten rolluiken ongeveer

De eerste vraag is, wat kosten rolluiken ongeveer. Dit is dan ook best wel een vraag die lastig is om te beantwoorden. Regelmatig worden wij gebeld met deze vraag, waarop het antwoord iets minder eenvoudig is dan je zult denken.

De kosten van rolluiken zijn opgebouwd in verschillende fases. Zo spelen bijvoorbeeld afmetingen een grote rol. Daarnaast het merk en daarnaast ook nog een keer de opties die worden gekozen. Wel kan er eenvoudig een vanaf prijs worden gegeven en deze is bij rolluikenland vanaf €77. Hiermee zijn wij dan ook een van de goedkoopste aanbieders van Nederland.

Let er trouwens wel op, dat het hier om A-merken gaat en slechts 1 huismerk. Natuurlijk zijn de rolluiken van het huismerk wel het goedkoopst, terwijl deze qua kwaliteit niet onder doen.

Wat kosten elektrische rolluiken

Ook deze vraag wordt vaak gesteld, wat kosten elektrische rolluiken. Het is wederom een vraag waar geen makkelijk antwoord op gegeven kan worden. Dit komt onder andere doordat er verschillende elektrische rolluiken besteld kunnen worden, het merk, de afmetingen, de gekozen opties bepalen grotendeels de prijs.

Gemiddeld kosten elektrische rolluiken tussen de €199 – €399. Let hierbij wel op dat dit per afmeting behoorlijk kan verschillen. Per merk verschilt het meestal een paar tientjes, maar de afmetingen en gekozen opties bepalen voor het grootste gedeelte de uiteindelijke kosten.

Besparen op de kosten van rolluiken

Je kunt eenvoudig besparen op de kosten van rolluiken. Dit doe je simpelweg door ze online te bestellen. Dit scheelt per woning al makkelijk een paar honderd euro en heeft te maken met het feit dat je zelf meestal de montage en het inmeten moet doen! Dit is misschien een beetje lastig, maar zorgt er wel voor, dat je een paar honderd euro zult besparen! Lekker toch?!

Ook kun je kiezen voor een huismerk. Huismerken doen meestal niet onder voor topmerken en kosten vaak een paar tientjes goedkoper. Hoewel huismerken niet onder doen voor de a-merken, wil dit trouwens niet zeggen dat deze geen voordeel hebben. A-merken zijn vaak bijvoorbeeld voorzien van beter isolatiemateriaal of zelfs betere lamellen/cassettes. Deze verschillen kun je vaak pas na een periode van een paar jaar waarnemen.