Assist Act
Image default
Architectuur

Duidelijke offerte architect voor jou

Soms moet er gewoon iets nieuws komen. Dan is het handig dat u een verblijvende offerte architect krijgt. Of u nu een heel huis laat bouwen, een aanbouw, een serre, een dakkapel, een garage, een tuinhuisje, een boomhuis of een woonwagenhuis. Altijd komt er een architect aan te pas die zorgt dat alles klopt en dat het niet instort na een paar jaar. Van deze architect ontvangt u tekeningen maar ook een offerte architect. Let hierbij op, vaak worden de kosten voor het tekenen en het intake gesprek ook gerekend, zelfs als u niet tevreden bent. Dit is iets waar u op moet letten als u zich gaat oriënteren op een architect.

Opbouw offerte architect

Als u een offerte architect ontvangt,  kunt u daar verschillende posten op vinden. Ten eerste zijn er de geschatte kosten om het project uit te voeren. Dit hangt af van de kosten van aannemer. Toch zullen er geschatte aantal werkuren op staan en de geschatte kosten voor de materialen. Ook kunt u op de offerte architect vinden wat de kosten zijn voor de tijd die de architect in het project heeft gestopt. Het overleg en de tekeningen.

Offerte architect vooraf

Voordat de architect begint met tekenen kan er een indicatie van de kosten worden gegeven. In deze offerte architect staat het aantal uren dat de architect verwacht te stoppen in de tekeningen en de daaraan verbonden kosten. U kunt op basis hiervan ook een bedrag met de architect afspreken zodat u niet achteraf verrast wordt door de offerte architect. Soms zijn er onverwachte kosten die u op deze manier voorkomt, maar het is op deze manier ook mogelijk dat u meer betaald dan eigenlijk nodig is. Het is belangrijker dat u een goede betrouwbare architect heeft dan een goedkope. Echter moet u niet te veel onnodige kosten maken in dit stadium van de bouw.