Assist Act
Image default
Woningen

Dubbel glas in huis

Alle nieuwbouwwoningen hebben dubbel glas in huis, op z´n minst. Er bestaat inmiddels oom tripple glas. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas, met lucht ertussen. Daar blijft dan de warme of kou. Maar wat zijn de voordelen van dubbel glas, welke soorten zijn er en is het mogelijk om dubbel glas op maat te maken? U leest het in dit blog.

De voordelen van dubbel glas

Dubbel glas bestaat dus uit twee glasbladen met lucht er tussenin. De lucht ertussenin is een spouw, de isolerende ruimte. De isolerende ruimte zorgt ervoor dat u geld bespaart op de energierekening. In de winter hoeft de kachel minder hard te werken en in de zomer hoeft u de airco minder hard te laten blazen. Een tweede voordeel is: minder geluid. U heeft minder last van geluiden van buitenshuis en het geluid van binnen naar buiten wordt ook geïsoleerd! En als laatste is dubbel glas, ten opzichte van enkel glas, veel sterker en daarmee duurzamer: een bal tegen de ruit? Dat moeten de meeste dubbele ramen aankunnen. Ook inbrekers zullen het lastiger krijgen met dubbele beglazing. Kortom: u bespaart geld op de energierekening, u kunt langer met uw ramen en u heeft minder geluidsoverlast.

Soorten dubbel glas

Standaard dubbel glas wordt als sinds 1995 in de woningbouw toegepast. Maar er zijn meerdere soorten dubbel glas. Een nieuwere ontwikkeling is HR glas, die verkrijgbaar is in verschillende klassen. Die klassen worden aangegeven met plusjes. HR ++ is de meest populaire variant. De plusjes geven de isolatiewaarde aan. De HR ++ is beter geïsoleerd dan standaard dubbel glas. Deze HR++ is het meest populair, omdat het betaalbaar is en een goede isolatiewaarde heeft. Er bestaat ook HR+++, maar dat is veel duurder en ten opzichte van de eerdergenoemde, niet heel veel extra isolatiewaarde. Dus is het uw geld dan waard?

Dubbel glas op maat laten maken

Heeft u een rond raam, een raam met in een andere vorm dan rechthoekig of vierkant? Laat dubbel glas dan op maat maken. Laat dit wel doen door een specialist. Bekijk eens de website van Glasgigant.nl, daar krijgt u een indruk van wat er allemaal mogelijk is. Deze partij maakt namelijk glas op maat met CE markering en KOMO keurmerk.

https://www.glasgigant.nl/