Assist Act
Image default
Internet marketing

Concurrentie: marktanalyse

content marketing books

Goede bedrijven denken na over hun inkomsten. Coole bedrijven denken aan hun klanten. En heel toffe bedrijven denken na over de problemen en behoeften van hun klanten.

De huidige markt is vol met alles wat uw hartje begeert. Je hoeft alleen maar te willen, we krijgen vijftig soorten thee en tweehonderdvijftig soorten maskers aangeboden. Is dat erg, vraag je?

Natuurlijk niet. Het enige is niet erg goed voor de bedrijven die al deze goederen produceren. In welke richting je ook kijkt, er zal overal een waanzinnig aantal concurrenten zijn die al iets soortgelijks creëren. En om het hoofd boven water te houden, zo niet meer, om aanzienlijke voordelen te ontvangen, is het nodig om mensen te bieden wat ze nergens anders kunnen vinden.

Een van de basisregels bij het starten van een eigen bedrijf is te begrijpen wie uw concurrenten zijn en hoe u beter kunt worden dan zij.

Elk product en elke dienst heeft directe en indirecte concurrenten.

Directe concurrenten zijn die bedrijven die exact hetzelfde product (dienst) verkopen.

Bijvoorbeeld: u verkoopt educatieve benodigdheden en zij verkopen dezelfde producten voor dezelfde prijs.

Indirecte concurrenten zijn degenen die de vervoerder een andere dienst aanbieden, maar die tot hetzelfde resultaat zullen leiden.

Bijvoorbeeld: Skype is een indirecte concurrent van een luchtvaartmaatschappij. Wanneer het doel is om te onderhandelen, hangt de beslissing rechtstreeks af van de situatie.

Concurrentieanalyse

Op internet staan ​​veel bedrijven klaar om u een analyseservice voor concurrenten aan te bieden. Maar dit is als je het helemaal niet alleen aankunt, want er is niets moeilijks aan.

Concurrentieanalyse is het proces waarbij de belangrijkste concurrerende accounts / winkels / profielen worden geïsoleerd. Beoordeling van hun strategieën, publiek, sterke en zwakke punten. Het loont natuurlijk vanaf het begin de moeite om uw directe concurrenten te analyseren. Je hebt ze waarschijnlijk al bedacht.

Zoeken naar direct gericht zoeken op sociale netwerken en zoekmachines. Rijd gewoon verzoeken in waarvoor uw account wordt uitgegeven en alles wat erop lijkt.

Evalueer uw concurrenten op criteria. Evaluatiecriteria zijn waar de klant op let: prijs, levering, locatie, samenstelling, beschikbaarheid, garanties, profielontwerp, fotokwaliteit, reactiesnelheid en nog veel meer.

Wees niet lui, maak een aparte tabel waarin u alle benodigde gegevens invoert.

Wat zou in de vergelijkingstabel moeten staan:

  • Naam Titel;
  • Links naar sociale netwerken / sites;
  • Product / product / dienst;
  • Prijs / kosten;
  • Beoogde doelgroep;
  • Problemen die het bedrijf / de dienst oplost;
  • De sterke en zwakke punten van de concurrent;

Door een vergelijkingstabel te maken, kunt u uw belangrijkste verschillen analyseren en identificeren. Nou ja, of maak ze indien nodig. Hiervoor moet je natuurlijk een behoorlijke hoeveelheid tijd spenderen, maar dit is de basisinformatie die lang voor je zal werken.

Bovendien kan de tafel een uitstekende assistent zijn bij het zoeken naar uw doelgroep en wordt het een hint bij het zoeken naar relevante onderwerpen.

Door uw concurrenten te analyseren, kunt u het volgende begrijpen:

Welke producten / diensten / onderwerpen zijn momenteel gewild en zijn gewild bij abonnees;

Formuleer uw prijsstelling. Het kan relatief lager zijn dan dat van concurrenten, we kennen hun prijzen al;

Welke producten / goederen / diensten de markt momenteel oververzadigd is. Dat wil zeggen, u kunt het uit de circulatie halen of er juist geld aan verdienen.

Waarom ben jij de beste?

Stel uzelf bij het betreden van de markt een aantal vragen:

Wat is jouw verschil? Wat is er zo uniek aan uw aanbod aan uw klanten? Ons artikel over het definiëren van uw USP (unique selling proposition) helpt u bij het oplossen van deze vraag;

In welke situaties heeft een klant uw product / dienst nodig? Heeft hij een alternatief?

Wat is belangrijk voor uw doelgroep? Kan het een snelle levering zijn of een onberispelijke kwaliteit, een lage prijs of een nabije locatie;

Wat kunt u voorstellen om te voorkomen dat de abonnee op zoek gaat naar een vergelijkbaar aanbod?

Sociale netwerken lopen over met aanbiedingen, maar alleen de slimsten en meest memorabele waren in staat om verder te gaan dan hun ideeën over zakelijk succes. Het is natuurlijk niet goed om jezelf met anderen te vergelijken. Maar je hoeft niet te vergelijken, je moet kijken naar wat anderen doen om het 100 keer beter te doen. Analyse is over het algemeen een goede zaak. Dus gaan we aan de slag en analyseren actief onze doelgroep, USP en natuurlijk onze concurrenten.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

ig marketing marketing book

https://marketingbook.shop