Assist Act
Image default
Dieren

Tanden trekken van je kat

Als mens ga je ieder half jaar een keer op controle bij de tandarts. Hij of zij kijkt je hele gebit na en zorgt er voor dat er geen tandplak of tandsteen achterblijft. Ook bij katten is dit noodzakelijk, want ook zij kunnen last krijgen van hun gebit. Daarom is het belangrijk dat je ook je kat zijn gebit regelmatig laat controleren bij de dierenarts. Want tandsteen lijkt in eerste instantie misschien onschuldig, het kan grote gevolgen hebben voor je kat. De gevolgen kunnen zelfs zo erg worden dat tanden trekken van je kat noodzakelijk wordt. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Laat het gebit van je kat regelmatig controleren

Een dierenarts heeft veel ervaringen met katten. Hij of zij weet zich ook raad met het gebit van je kat. Als je kat last heeft van tandsteen, dan is het nodig dit zo snel mogelijk te laten reinigen. Tandsteen kan namelijk leiden tot een slechte mondgeur en dit kan zich weer ontwikkelen in rottende tanden. Daarnaast kan tandsteen en tandplak ontstekingen veroorzaken waar je kat goed ziek van kan worden. Dus probeer al deze ellende voor te zijn door het gebit van je kat regelmatig te laten controleren.

 

Waar moet je zijn voor het tanden trekken van je kat?

Wij moeten naar een tandarts als er iets met ons gebit is, maar katten kunnen gewoon bij de dierenarts terecht. Ook voor controle. De dierenarts kent je kat vaak al goed en heeft ook persoonlijk aandacht voor hem. Een tand trekken van je kat is voor een dierenarts niet een heel ingewikkelde procedure. Hij heeft hier ervaring en deskundigheid in. Dus merk je dat je kat ergens last van heeft? Vergeet dan niet om ook goed zijn gebit te controleren. Het kan zomaar zijn dat de oorzaak van zijn ziekte daar te vinden is.

http://www.web-wings.nl