Assist Act
Image default
Woningen

Meer licht in het huis met een lichtstraat

Overdag lampen aanzetten is niet milieubewust en het is ook niet goed voor je portemonnee. Hoe vaker de lampen aanstaan hoe meer je betaald voor energie en de lampen zelf moeten ook vaker vervangen worden. Een betere oplossing is het laten installeren van een lichtstraat.

Wat is een lichtstraat?

Nu weten de meeste mensen niet wat een lichtstraat is maar hebben het zeker weleens gezien. Een lichtstraat is een constructie dat bestaat uit glas en het heeft een frame van aluminium. De lichtstraat vervangt een deel van het plafond waardoor er licht naar binnen kan komen omdat glas licht doorlaat. In winkelcentrums en winkelstraten worden vaak lichtstraten gebruikt bijvoorbeeld. De lichtstraat voor een huis is natuurlijk veel kleiner en bedekt een kleine stukje van het dak.

Installeren van een lichtstraat

Bij het installeren van de lichtstraat word een deel van het plafond verwijderd en vervangen met de lichtstraat. Zo is er dus geen dak meer boven je hooft maar een lichtstraat. Door de dag komt er zonlicht in het huis en verlicht zo het huis waardoor je geen lampen aan hoeft te doen. Als het helder weer is kun je vanuit je huis zelfs de sterren en de maan in de hemel zien.

luminusdak.nl/

niekroos.nl/

vlakkelichtkoepel.nl/