Assist Act
Image default
Aanbiedingen

Is een kniekussen iets voor jou?

Is een kniekussen iets voor jou? Al jouw vragen beantwoord!

Wat is een kniekussen?
Een kniekussen is een kussen of kussen dat tussen de knieën wordt gebruikt. Kniekussens zijn meestal gemaakt van een schuimkern met een zachte hoes. De beste stijlen van kniekussens hebben een band om het kussen op zijn plaats te houden, hetzij tijdens het vervoer (indien gebruikt bij rechtop zitten) of tijdens de slaap.

Bezoek Slaapwijsheid.nl voor het scoren van jouw beste kniekussen

 

Wat doet een kniekussen?
Een kniekussen zorgt ervoor dat de knieën niet tegen elkaar stoten en verbetert de uitlijning van de wervelkolom en de heupen, evenals de circulatie naar de benen en voeten. Een kniekussen kan worden gebruikt om de houding tijdens de slaap te verbeteren of om de knieën uit elkaar te houden en de heupen op één lijn te houden. Dit kan om een aantal redenen gunstig zijn.

Voordelen:

  • Verbeterde circulatie naar benen en voeten.
  • Verbeterde uitlijning van de wervelkolom (minder rugpijn).
  • Verbeterde heupuitlijning (minder heuppijn – vooral tijdens zwangerschap).
  • Voor mensen met botten voorkomt een kniekussen knikkende knieën en ongemak veroorzaakt door knieën die tegen elkaar wrijven tijdens de slaap (spierafbraak of ondervoeding).
  • Kniekussens kunnen helpen bij: Ischias, artritis, slechte rug, heuppijn, heupprothese, knieblessure, knieprothese en knikkende knieën.

Wanneer een kniekussen gebruiken?
Het gebruik van een kniekussen kan worden geadviseerd door een medische professional zoals een chiropractor of een chirurg. Chiropractoren kunnen het gebruik van een goed kniekussen adviseren om de uitlijning van de wervelkolom en heupen tijdens de slaap te corrigeren. Chirurgen kunnen kniekussens aanraden na een heup- of knieoperatie om de benen op gelijke afstand van elkaar te houden. Kniekussens kunnen ook gebruikt worden in een rolstoel of bij rechtop zitten om de knieën op een bepaalde afstand van elkaar te houden. Zie de bovenstaande rubriek “Wat doet een kniekussen?” voor meer informatie over hoe een kniekussen specifiek helpt bij bepaalde aandoeningen.

Moet ik een kniekussen met een bandje nemen?
Een kniekussen met een bandje is aan te raden als je het kussen tijdens je slaap gaat gebruiken. Als u een kniekussen zonder band gebruikt, kan het kussen losraken van zijn gewenste plaats. Een band voorkomt dit door het kussen op zijn plaats te houden. Het is ook raadzaam dat de band verstelbaar is, zodat u het op verschillende delen van uw been kunt gebruiken en dat het op uw frame past. De band moet deel uitmaken van de hoes en bij het kussen worden geleverd. Het Putnam kniekussen wordt geleverd met een katoenen hoes met een ingebouwde verstelbare band (klittenbandsluiting). De hoes is afritsbaar, afneembaar en wasbaar.

 

Wat zijn de beste kniekussens voor zijslapers?
Kniekussens zijn bij uitstek geschikt voor zijslapers omdat de heupen en wervelkolom tijdens het slapen op één zijde uit lijn kunnen raken. Rugslapers gebruiken minder vaak een kniekussen, maar sommigen doen het toch om hun benen uit elkaar te houden tijdens de slaap. Met een kniekussen kan een zijslaper zijn knieën op de juiste manier op elkaar leggen, de heupuitlijning verbeteren en zo heup- en rugpijn verminderen. Het Putnam kniekussen wordt ook geleverd met een verstelbare band om het kniekussen op zijn plaats te houden tijdens de slaap, wat betekent dat als je verhuist of van kant verandert, het kniekussen op zijn plaats zal blijven.

 

Wat is het beste kniekussen tegen rugpijn?
Rugpijn kan veroorzaakt worden door een onjuiste uitlijning van de wervelkolom en heupen tijdens de slaap. Het recht houden van uw ruggengraat is belangrijk bij het verminderen van rugpijn. Daarom kan een kniekussen u helpen dit te bereiken door de druk op de ruggengraat en heupen te verminderen en de uitlijning van de houding te verbeteren.

 

Hoe gebruik je een kniekussen?
Hoe u uw kniekussen plaatst, is heel belangrijk. Zie onderstaande gids over hoe u een kniekussen correct gebruikt en plaatst. Denk eraan niet rond te lopen met een kniekussen aan je vastgemaakt, aangezien je er over kunt struikelen en jezelf kunt verwonden.

 

Wat is het beste kniekussen?
De beste kniekussen heeft een afneembare, wasbare hoes met een ingebouwde, verstelbare band. Een goed kniekussen zal ook vrij zijn van toxines (kijk naar de CertiPur certificatie) en een lange garantie hebben op de prestaties. Het Putnam kniekussen voldoet aan al deze specificaties, heeft een garantie van 2 jaar en is gemaakt in het Verenigd Koninkrijk.

 

Moet ik een kniekussen gebruiken als ik zwanger ben?
Een kniekussen kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap om te helpen bij rug- en heuppijn tijdens het slapen. Ze zijn ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen die lijden aan Symphysis pubis dysfunction (SPD), ook wel bekkengordelpijn genoemd. Dit is een aandoening die pijn in het bekken veroorzaakt en waar 1 op de 50 zwangere vrouwen last van zou hebben. Een kniekussen helpt om de heupen tijdens het zijslapen correct uit te lijnen en vermindert zowel heup- als rugpijn.

 

Op de website van Slaapwijsheid kun je verschillende kussens voor tussen de knieën vergelijken.

 

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/kniekussen/

Gerelateerde artikelen

Je mentale gesteldheid verbeteren? Probeer dit!

Dit moet je weten als je een kat hebt gekocht!

Alles wat je moet weten over het gebruik van een gasbarbecue!